diumenge, 7 d’abril del 2024

SI ESCOLTEM, VEUREM

DE BEREN GIEREN – “WHAT ELUDES US”

NOU REGISTRE

És com entrar en el bosc. Però s’ha de buscar bé el lloc. Com la “fageda d'en Jordà”, no. Lluny de les influències dels mortals guiris i urbanites.

De Beren Gieren son un prestigiós i veterà terceto de la ciutat de Gent que gaudeixen col·lant-se en els misteriosos paratges que van creant a mida que hi van entrant. Des de la seva formació el 2009, amb el segon treball A Raveling (De Beren Records – 2013) ja es van situar en un lloc estratègic, afavorit i a la vista, des d’on ser un dels que dominen l’escena dels sons electro-acústics europeus.

La formació consta de Fulco Ottervanger (teclats), Lieven Van Pée (baix, contrabaix) i Simon Segers (percussió) que amb l’extraordinari recorregut fet fins ara, aporten i tenen al carrer des de finals de març el seu setè àlbum, aquest fascinant What Eludes, que han plantat repetint amb el segell amb base a Flandes Sdban Ultra.


En el comunicat de premsa, expliquen que aquest nou disc és una oda al que se’ns escapa i a tot allò amb el que fem els ulls grossos. Ells van fer tot el contrari desplaçant-se a l’estudi que el reconegut productor Jørgen Træen te al port de la ciutat de Bergen a Noruega. Una vegada concentrats, l’home va saber reservar i afegir les imperfeccions, fent-les servir com a fil conductor.

El resultat son nou peces de melodies fascinants, com si pares l’orella quan ets entre els arbres, brut de fullaraca i de restes de tot el que s’hi va descomponent. El disc, a mida que avança, també agafa diferents formes. Va des d’un subtil minimalisme, una estètica experimental, fins a moviments de retro-electrònica. És així com entrarem en l’inabastable però accessible, enigmàtic i misteriós món que tenim davant dels nassos.









     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada