dimecres, 10 d’abril del 2024

ARRIÈRE–POP

THE HIGH LLAMAS – “HEY PANDA”

NOU REGISTRE

En el millor dels casos, és una explosió de confetti per a una festa d’adolescents. A aquestes alçades de la pel·lícula, el somni de Sean O’Hagan és: resistir com un més, entremig de la generació actual.

Però no a tothom li semblarà una manera encertada de tirar endavant. Com no ens agradi l’auto-tune i l'abús de les caixes de ritmes, ja podem donar per acabada la historia de The High Llamas

Quan O’Hagan descriu el procés creatiu de Hey Panda, el nou disc llançat a finals de març per Drag City, explica: ‘Mentre va durar el famós tancament i posterior ‘sant-tornem-hi’, em vaig convertir en un fanàtic del TikTok d’un os panda que menjava pastanagues gegants cada dia. Em feia feliç veure-ho. Crec que per més boig que sigui això del TikTok, també fomenta una comunitat, sobretot entre nosaltres i els animals... no estic massa segur de si els animals ho saben’.

Han passat vuit anys des de la darrera entrega dels irlandesos, aquell Here Come The Ratting Trees (Drag City – 2016) i cinc de Radum Calls, Radum Calls (Drag City – 2019) el seu últim àlbum en solitari. Sí que hi ha uns arranjaments acurats, com els que ens te acostumats, però ve mesclat amb episodis de galàxies llunyanes a les nostres. En un parell de temes hi ha la col·laboració testimonial de Bonnie “Prine” Billy. També de la vocalista anglesa Rae Morris i de la seva filla, Livvy, una habitual col·laboradora.

El disc es suposa producte del que els seus fills escolten a casa. ‘Vull que Hey Panda sigui d’aquesta generació’ diu. I ho ha aconseguit. A mesura que va afegint raonaments, encara s’entén menys: ‘Tenia por de ser jutjat. M’ha quedat un disc enginyós als meus 64 anys. He aprofundit en tot el que he arribat a estimar’.

I pensar que és l’home que hi va haver al darrera de Microdisney, de Beet Maize & Corn i que va arribar a ser membre d’Stereolab. Haurà estat de vacances per Marbella i alguna mala persona li haurà presentat “l’avi Melquiades”? L’he escoltat varis vegades i intento que no se’m saltin les llàgrimes.







      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada