dimecres, 3 d’abril del 2024

ELS CANVIS SEMPRE SON BONS

LA LUZ – “NEWS OF THE UNIVERSE”

A LA VISTA

Els moments més especials son aquells en els que la vida se’ns mostra finita. També poden ser dels més creatius.

El quartet La Luz, format a Seattle el 2012 i amb el campament base instal·lat a Los Angeles 3 anys després, presenta News Of The Universe el seu cinquè àlbum que serà el primer amb Sub Pop. La producció ha anat a càrrec de Maryam Qudos (Spacemoth) que figura gairebé com la cinquena membre. Amb aquest treball arriben temps de canvis. És el moment de la sortida de Lena Simon (baix) i Alice Sandahl (teclats) i la incorporació d’Audrey Johnson (bateria).

El disc està definit per aquests moviments, i d’altres més d’estomac, dins de la banda. De forma molt especial, perquè du el procés de Shana Cleveland a partir de que li diagnostiquessin un càncer de mama. ‘Han sigut uns temps difícils i en alguns instants m’he trobat afanyant-me per avançar en el temps, abandonar el present i fugir al que vingui després’ explica Cleveland.

L’àlbum és una reflexió sobre l’adaptació a tots aquests canvis i sobre aquest amor incondicional que hauria de predominar en tots. En una bona part es van inspirar en la ciència ficció i la poesia metafísica desenvolupada per l’escriptora nord-americana Octavia E. Butler, traspassada el 2006.

És també un exemple de que no hi ha be ni mal. Han materialitzat cançons de fons psicodèlic que son a la vegada fascinadors i foscos, com amb aquest Strange World. Han construït un refugi on han bastit ponts per donar-hi la volta. Malgrat les adversitats ‘estarem bé, només pren-te el teu temps’, diu Cleveland.

Aviat passaran 3 dies a Europa. El 23 de maig tocaran a Barcelona per després fer un parell de concerts seguits més, un a Espanya (24)  i l’altre a Anglaterra (25). 








 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada