dijous, 25 d’abril del 2024

IRRESISTIBLE

IMMERSION – “NANOCLUSTER VOL.2”

A LA VISTA

Immersion és un duo musical d’estètica elegant i futurista, format per Colin Newman (Wire) i Malka Spigel (Minimal Compact). Es van conèixer el 1985 quan Newman els hi va fer de productor per al disc Raging Souls.

Van formar la banda el 1994 – també tenen un altre projecte, Githead, creat el 2004 – es van fer parella de fet i va començar una molt productiva carrera fins a arribar a aquest Nanocluster Vol.2, el seu vuitè àlbum com a Immersion, que sortirà a mitjans de juny via Slimm en un doble 10”. 

Colin i Malka amb Jack Wolter

El projecte Nanocluster va començar el 2017 amb una sèrie d’actuacions al Rosehill de Brighton, la seva ciutat natal, on al costat d’altres músics convidats, van mostrar cançons escrites en improvisacions, moltes vegades moments abans de sortir a l’escenari.

El 2021 van llançar Nanocluster Vol.1 amb col·laboracions com les de Laetitia Sadier (Stereolab), el duo alemany de post-rock Tarwater, el músic electrònic Ulrich Schnauss i l’artista experimental Robin Rimbaud (Scanner, Githead). Per aquest segon volum, han comptat amb musics com el carismàtic Thor Harris (ex-Swans), Cubzoa (Jack Wolter de Penelope Isles) i Matt Schulz (Holy Fuck). En especial, en el disc 1, hi trobem a Harris, que aporta les seves idees amb subtils instruments de percussió i de vent. En el disc 2, destaca la participació de Cubzoa, que aporta la seva seductora veu i guitarra.

Del projecte Nanocluster, Spigel explica: ‘Son una sèrie de col·laboracions però molt especifiques. No tenim regles. Son instantànies creatives. Comencem en un concert amb els col·laboradors, en temes que hem assajat prèviament, no en plan jam, i acabem amb un àlbum’. Per la seva banda Colin diu: ‘És química i música. Malka i jo treballem com un equip i ara ho hem portat a un altre nivell. Ella ve d’una banda en la que es trobaven tots en una habitació i elaboraven el material. A Wire, jo presentava les cançons. Així que quan Malka i jo vam començar a treballar junts, vam haver de trobar una tercera via’. Una tercera via que ha donat molt bon fruit. 

Aquest Other Ways és un tast d’això: un baix i percussió voltats d’una instrumentació que es mou i que dansa suspesa en l’aire a base d’una melodia de somni, acompanyat d’una interpretació vocal recitada que infon tota la confiança del món per enfilar sense cap recança, el camí cap al país dels Nanoclusters







        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada