dimarts, 9 d’abril del 2024

METAMORFÒSI

HALVCIRKEL – “VIDA”

A LA VISTA

Hi ha tantes i diferents formes de sucumbir a la transformació... Pensar i entendre que un ou es pot assemblar més del que ens pensem a una castanya, en pot ser una.

Interessa alterar el rumb per veure-hi d’una altra manera. La música de Halvcirkel situa al ésser humà per sobre de la perfecció, des de la perspectiva d’un simple joc. Son un quartet de cordes de Copenhagen format el 2015 per tres músics principals, Bettina Marie Ezaki (violí), Mika Persdotter Svensson (viola) i Nicole Hogstrand (violoncel), més Cæcilie Balling (violí).

Desenvolupen una conversa en constant canvi. Tenen la capacitat d’estar d’acord en estar en desacord. Exposen els seus diferents punts de vista amb el que mostren el mon en el que vivim i des d’aquí, descobreixen la bellesa en el moment en que connecten i s’identifiquen. Aquest àlbum, de nom Vida, és el seu primer treball amb material propi i sortirà a mitjans de juny via 130701 Records de FatCat. Estiguem a punt.


Fins ara, només havien interpretat obres d’artistes com Philip Glass, han fet col·laboracions amb d’altres de tan diversos com Signe Lykke i Hania Rani, com també per encàrrecs com el que els hi va fer la National Gallery de Dinamarca. En aquest debut, amb cada instrument han volgut retre homenatge al seu mentor, Terry Riley, a qui han pogut visitar en més d’una ocasió a casa seva a Califòrnia.

Amb Vida, les trobem amb un objectiu: ampliar la noció estàndard de com ha de sonar un quartet de corda i com tocar els instruments. Aquí, per fi, experimenten. Proven tècniques com el col legno i el pizzicatto mentre invoquen l’energia de clàssics i post-clàssics experimentals com Brian Eno, Craig Leon, Carl Niersen i Caroline Shaw.

El títol del disc prové d’un petit poble suec i la ubicació exacte de la casa d’estiueig de Bettina. Han compartit un primer tall, aquest Ridge, inspirat en el viatge iniciàtic que van fer per anar a veure al llegendari músic minimalista i els cafès que freqüentaven. Com realitzar un ritual, lliscar els arcs i sucumbir a la transformació.









      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada