dijous, 4 d’abril del 2024

UNA DE LES FORÇES FONAMENTALS

DIRTY THREE – “LOVE CHANGES EVERYTHING”

A LA VISTA

Son com el Guadiana. Apareixen i desapareixen a intervals irregulars de temps i espai.

Com a banda, el terceto instrumental de Melbourne Dirty Three es van formar el 1992. Al llarg d’aquestes més de tres dècades, han entregat deu àlbums, cada un d'ells, d’una força devastadora. Ara és el moment d’aquest Love Changes Everything que veurà la llum a finals de juny a través de Drag City.

(fot Daniel Boud)

Els seus tres membres permanents, Warren Ellis, Mick Turner i Jim White, es mantenen actius però ocupats en altres fronts. Ellis, amb les seves bandes sonores i les esporàdiques col·laboracions amb Nick Cave. Turner, ha tret diferents àlbums sol, el darrer Don’t Tell The Driver (Drag City – 2013). Per la seva part, White ha continuat treballant amb Waffles, Triengles & Jesus i Misfit’s Jubilee, i també realitzant alguna col·laboració com la que va fer amb Marisa Anderson en el disc The Quickening (Thrill Jockey – 2020).

El nou àlbum consta de sis pistes, totes amb el non del disc des de la I fins la VI.  El van enregistrar als Headgap Studios de Melbourne amb Nick Huggins als controls. Es va gravar en cinc dies i han estat un any per aconseguir la mescla que els deixes a tots contents. Les sis cançons son les preses en viu dels tres músics, violí, guitarra i bateria, amb les corresponents re-gravacions i  seqüències re-mesclades on han plasmat tot lo millor que en pogut les seves pulsacions mentals i a estones, espirituals.


Han compartit un primer tall, aquest Love Changes Everything I amb un fantàstic i creatiu vídeo dirigit per Anna White, on a través dels sons que van expulsant no sabem si dels seus instruments o dels seus cossos, queda prou clar que podem celebrar la reaparició del Guadiana.








 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada