diumenge, 28 d’abril del 2024

“NO ÉS FACIL SER IGGY POP A AIRDRIE”

STEPHEN PASTEL & GAVIN THOMSON – “THIS IS MEMORIAL DEVICE”

A LA VISTA

John era en un grup local de post-punk que es deia Cheap Gods. Jo ja tenia algunes idees per The Pastels i We Have Sex no s’assembla a cap de les dues bandes’ diu Stephen McRobbie “Pastel”.

Parla d’una de les cançons trobades en una capsa amb antigues gravacions i que han estat re-interpretades, de quan ell i el seu amic John McCorkindale eren una mica més que adolescents i encara no sabien si el bigoti era de pel o pluma. Cançons que, algunes, ara formen part de la banda sonora creada per This Is Memorial Device, l’obra de teatre extreta del llibre de David Keenan que ja s’ha representat en teatres de Glasgow, Edimburg i Aberdenn i actualment ho està fent al Riverside de Londres.

Continua el Pastel: ‘Llavors no ho sabíem, però ja érem part del que estava succeint a Airdrie, Coatbridge i els seus voltants amb Memorial Device i altres de similars’. No és fàcil ser Iggy Pop a Airdrie es llegeix en un capítol del llibre.

Tot això ve a cuento de l’anunci de la sortida cap a finals de juny via Geographic Music, d'aquesta banda sonora i que es presenta com la tercera versió del llibre, establint una visió completament nova sobre el mite de Memorial Device a través d’aquests enregistraments casolans re-elaborats i escrits entre Stephen Pastel i Gavin Thomson (l’escocès ex-Findo Gask i tècnic de so de The Pastels).

Han compartit un parell de temes, Introduction To Why I Did It i aquest We Have Sex. Ve acompanyat d’un vídeo dirigit per Julian House, reconegut dissenyador gràfic i copropietari de Ghost Box. Conté imatges del mateix Julian, del fotògraf Alan Dimmick, d'Steven Gribbin, Martin Clark, Peter McArthur, d’Stephen Pastel, John McCorkindale i també de David Keenan, amb les que volen transmetre l’exultació d’ingenuïtat juvenil de l’època.

Keenan va invocar el mite el 2017 amb la seva extraordinària novel·la This Is Memorial Device: An Hallucined Oral History of the Post-Punk Music Scene in Airdrie, Coatbridge and Environs, 1978-1986. Des de llavors, que el mite no ha parat de créixer. 








          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada