divendres, 30 d’agost del 2024

APOTEOSIC, RADICAL

MELT-BANANA – “3+5”

NOU REGISTRE

El duo de Tokio Melt-Banana (en argot modern MxBx) es van formar fa més de 30 anys. Des de llavors que s’han mantingut fidels al noise-rock electrònic subversiu amb el que s’han fet els reis del mambo.

Divendres passat van treure el seu vuitè disc. Feia onze anys que no editaven un àlbum amb material nou. No n’hem de fer res, però com a duo, durant aquest temps no se sap massa bé què han estat fent, apart d’unes quantes gires, com la que els va portar a la ciutat l’octubre de 2017.

L’àlbum es diu 3+5 i sortirà en el seu segell A-Zap Records. Hi ha moltes especulacions sobre el què significa el títol. Hi ha qui diu que simbolitza la integritat matemàtica i la independència, que vidria a representar la singularitat i llibertat del grup. Però per què 3+5 i no 2+4? Bé, tampoc n’hem de fer res.

oct 2017 – antiga Sala BeGood – BCN 
(font: TdP)

Ho continuen allà on ho van deixar. La pinzellada segueix sent de vertigen. La suma de les notes vocals de Yasuko Onuki, la guitarra de Ichiro Agata més tots els sons electrònics destil·lats en progressió, rebenten com un gra de pus d’aquells que porta dies donant la llauna. Nou cançons amb un segell provocador, les nou calculadament diferents unes de les altres que van sorprenent-nos en cada nova escolta.

En un comunicat ho descriuen com passatges sonors ‘inspirats en la cultura japonesa en general i en el món de les subcultures populars’. Exultantment experimental i agitat, sintetitzen una important varietat de patrons. Té que veure el fet de que estiguin en edat de pre-jubilació i utilitzen el comodí de l’experiència? Com sigui, escoltar-los sí és una experiència que et canvia la vida. No vindrà d’això.







           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada