dijous, 15 d’agost del 2024

PAVEMENT PASSAT PER LA LIQUADORA

"PAVEMENTS"

DOCUMENTAL

En una ciutat més, de les destruïdes per la marabunta sostenible i de proximitat, aquells 10 dies desembarcaran en ella els que faltaven pel duro: la plana major de Hollywood. L’objectiu és arrasar amb els spaguetti que queden.

Serà durant l'edició del Festival de cine de Venècia, que anirà del 28 d’agost al dissabte 7 de setembre. De les poques coses interessants que passaran, l’estrena oficial de la pel·lícula/documental sobre els Pavement, la banda californiana que amb cinc àlbums i uns colpidors directes, va participar del desmuntatge d’alguns esquemes durant tot el llarg de la dècada dels 90.

Pavement i Matador Records van convocar a Alex Ross Perry: ‘La banda volia una pel·lícula però Stephen Malkmus va dir que no estava interessat en contractar a un documentalista. Volia contractar a un guionista. Però no volia un guió. Ningú sabia el que volia dir’ ha explicat Perry. Al final, les idees poc convencionals de Perry posades a sobre la taula, van encaixar perfectament amb les de la banda. ‘Vull fer alguna cosa legítima, ridícula, real, falsa, idiota i il·lògica’ va explicar el director abans de posar-s’hi. Ho havia entès.

Per acabar d’explicar el què volia fer, va dir: ‘Agafes la pel·lícula sobre Dylan de Todd Haynes (I’m Not There), el documental d’Scorsese (No Direction Home o Rolling Thunder Revue), el de Pennebaker i la pel·lícula que va dirigir el mateix Dylan i que tots odien (Renaldo And Clara) i ho poses tot en una liquadora’.

Alex Ross Perry

El novembre de 2022, Perry ja va presentar durant 3 dies a Nova York, Slanted! Enchanted! un document musical sobre la banda. Moment en el que de fet, ja va anunciar que la producció era part d’un projecte cinematogràfic més gran. En el comunicat de premsa s’explica que la combinació d’elements documentals amb idees poc habituals deriva en ‘un híbrid prismàtic, narratiu, guionitzat, documental, musical i metatextual’. 

Caldrà veure’l per entendre alguna cosa. Per fer un tast de l’estil de Perry podem veure Harness Your Hopes, un vídeo que els hi va fer per aquest tema de 1999.






         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada