dissabte, 3 d’agost del 2024

SENSE NI MICA DE RESSACA

DUMMY – “FREE ENERGY”

A LA VISTA

Dummy son la típica banda de la que et pots comprar cada disco que treuen sense dubtar-ho, que no defraudaran. En constant evolució, busquen aquella cançó que hi veuran un compàs que encara no havien tocat.

Continuació del brillantíssim Mandatory Enjoyment (Trouble In Mind – 2021), Free Energy, que sortirà la primera setmana de setembre repetint en el mateix segell, aporta enriquiment en el camí. Aquell que predecessors seus han deixat ben senyalitzat. La formació actual consta d’Alex Ewell (baix, sintetitzadors, bateria), Emma Maatman (veu, sintetitzadors, orgue), Nathan O’Dell (veu, guitarra) i Joe Trainor (guitarra, baix, sintetitzadors).

Aquesta capacitat polifacètica amb els instruments, els hi dona un potencial extra que els ha portat ha divertir-se fent un disc com més accessible. Han comptat també amb les col·laboracions d’amics com el saxofonista i artista electro-acústic Cole Pulice (Black Market Brass) i el músic experimental Jen Powers (Powers/Rolin Duo).

Enregistraments de camp, més loops vocals, ritmes més esbojarrats, més juganers, experimentació amb l’ús de formes càlides i utilitzar efectes més tradicionals de tota la vida, han estat els mitjans. El divertit xipolleig fet amb un Korg EM1 a Nullspace o el ritme motorik – marca de la casa – de Nine Clean Nails dels dos temes que han compartit, son la proba.


El vídeo que l’acompanya, dirigit per Maatman i Katie Ryan, la dona de O’Dell. Es va filmar en dia i mig a Los Angeles: ‘Ens vam quedar fascinats amb la juxtaposició de la vegetació i la vida silvestre en un rio artificial, tot barrejat amb escombraries’ explica Maatman. ‘Vam pensar que seria una excel·lent ubicació per a que algú es descontrolés , ja que la cançó parla sobre els sentiments d’aïllament i la muntanya russa de les manies’.

Aquest novembre i desembre estaran de gira per Europa. El més a prop nostre per veure’ls, a Marsella.






           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada