divendres, 16 d’agost del 2024

NEUTRALITZADOR NATURAL

ORB – “TAILEM BEND”

NOU REGISTRE

La psicodèlia no és res nou. Com tampoc ho és l’aspirina i bé que la seguim prenent.

El lamentable és que per la nostra manera de ser del si tu vas, jo també, només atenem, en massa, als grups que posen de moda. Què passa així? Que ens perdem molt del suc de la cassola. ORB son uns més. Com tots els altres. Alimenta i assossega. Com l’aspirina alleuja.

Son de la ciutat de Geelong, una ciutat mitjana, a tres quarts d’hora de Melbourne. Formen la banda Zak Olsen (guitarra, baix, veu), David “Daff” Gravolin (guitarra, baix) i Jamie Harmer (bateria) i porten tocant junts des de fa quinze anys que d’adolescents feien el que podien com a The Frowning Clouds. Quan van començar a afaitar-se, cap el 2015, ja s’hi van posar com a ORB.

Des de llavors han tret tres àlbums, el darrer fa 6 anys, el brillant The Space Between (Flightless – 2018). El mes passat van llançar el seu quart disc, aquest esperat Tailem Bend que van escriure entre 2021 i 2022. Vuit talls de rock-psicodèlic amb tropecents pedals wah-wah, loops i ensordidors riffs de guitarra estil anys 70, d’aquells que fan augmentar les vendes de taps als concerts.

Can’t Do That mostra les cartes del terceto. Diu GravolinVa sortir d’una demo meva. Va intentar sonar com Witch i va acabar sonant com Thin Lizzy. Amb Skyclock fan un experiment on s’endinsen en les cançons vellutades dels 60. Mentre que d’aquest Karma Comes, expliquen ‘És la història d’un home que troba el seu camí cap a l’altre costat de la depressió, seient dintre de la tradició dels grans trobadors psicodèlics britànics com Syd Barrett o Kevin Ayers’ comenten. Per la cançó, van cridar a Emma Bailey i Ashley Goodall perquè fessin els cors. Per a bona part de l’àlbum, han comptat amb el guitarra de The Murlocs, Callum Shortal, que els acompanya també en els directes. El disc els hi edita Fuzz Club, és clar.






         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada