dijous, 22 d’agost del 2024

INSISTIR

BELONG – “REALISTIC IX”

NOU REGISTRE

Després de que MBV traguessin Loveless, està clar que van trencar el motlle. Tot i això, que des de llavors, alguns agosarats han intentat recompondre’l.

Per molt que a vegades es vulguin allunyar d’aquesta suposició, el duo de New Orleans Belong s’endinsen per allà on ho va deixar Kevin Shields. No és un camí fàcil, com vam poder veure pel temps que vam haver d’esperar per escoltar l’obra mestra. També s’entén en principi, en el cas de Belong i la seva nova entrega, pels 13 anys que han passat des del seu anterior àlbum, l’esplèndid Common Era de 2011.

Ara ha arribat Realistic IX, de nou via Kranky, on insisteixen a base de rugits de guitarres escanyades, loops de ritmes metàl·lics i retroalimentació en la recerca del silenci emmascarat. D’aquesta manera, el duo experimental Michael Jones i Turk Dietrich demostren ser alumnes avantatjats.

Amb un fascinant domini en la col·locació de capes de so, han fet entrega, per fi, de vuit noves cançons que exploren els territoris de la tercera dimensió sònica. Temes com Crucial Years amb apunts de dub-techno, Bleach i la seva circumstància motorik, Jealousy i el seu toc dream-pop, els casi 8 minuts d’AM/PM amb el que acaben, fan que els animem i que també nosaltres insistim, des de la posició d’oients escarxofats, a que segueixin investigant. Perquè vist el que hi ha, qui vol alguna cosa nova?








           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada