dimecres, 7 d’agost del 2024

DE MÚSICA NO HI ENTENC

PERSONAL TRAINER – “STILL WILLING”

NOU REGISTRE

Allò de que "tots sabem de tot", està arribant a cotes interessants. Amb aquesta dinàmica, afegit a que estem voltats d’experts a sou, el tip de riure està assegurat.

Amb el seu segon àlbum d’estudi, a Personal Trainer els ha tocat ser l’exemple de interpretacions per a tots els gustos. La formació amb seu a Amsterdam, el 2019 fitxava pel segell Holm Front i el 2022 va debutar  amb Big Love Blanket, havent aconseguit unes grans expectatives gràcies al seus directes. El màxim responsable és Willem Smit que està acompanyat per Franti Maresova (guitarra), Mart Boumans (guitarra, saxo), Ruben van Weegberg (baix), Abel Tuinstra (teclats), Kilian Kayser (percussió) i Leon Harms (bateria).

Acaben de treure Still Willing a través de Bella Union, amb el que han rebut floretes i garrotades en igual mesura. Que cadascú decideixi un cop escoltat el disc. És un àlbum polièdric i multi-facètic, divers, amb uns enèrgics arranjaments que fan destacar les 10 cançons que el componen, per sobre de la mitja habitual del format DIY.

És un disc alimentat pels seus extrems, a vegades enèrgic i sorollós, a vegades tranquil i reflexiu, però sempre ple de plaers ocults’ explica Willem. El que està clar, és que tant ell com amb qui la co-produït, Casper van der Lans, no han volgut fer un àlbum de cançons que sonin monòtones. ‘Quan escolto els discos que faig, el que espero d’ell és que passin coses i diguis Wow!’ comenta Willem.

Round va ser de les darreres cançons que vam afegir al disc. Teníem la major part plantejat, però vaig sentir que necessitava algo que aquí als Països Baixos es diu “een lekker nummertje” que més o menys vol significar algo entre un èxit o una cançoneta agradable’ explica Willem

Per la seva banda, Kilian Kayser, que va dirigir el vídeo que acompanya el single diu: ‘La idea de fer-lo amb una taronja fent el paper de Willem ens va semblar divertida. Una gran inspiració va ser el vídeo de Tom Courtenay de Yo La Tengo. També vaig pensar que seria una bona idea acabar-lo amb un espectacle en directe. Una mena de final feliç amb una banda que ho fa tot be pel protagonista en un escenari incòmodament petit’.







         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada