dissabte, 24 d’agost del 2024

LA MÚSICA COM A VEHICLE

GIFT – "ILLUMINATOR”

NOU REGISTRE

La revisió del documental belga Dreaming Walls sobre la destrucció de l’esperit bohemi de l’Hotel Chelsea en mans dels fons d’inversió sostenibles i de proximitat, ens serveix per introduir el segon àlbum de la banda de Nova York Gift.

Expliquen que és un potent recordatori de que 'el brillo en els ulls pot perdurar, inclús quan veus que tot s’esfondra', que és el que ve a dir el documental i que és amb el que ens hem de quedar. Tots els membres de la banda estan implicats en l’activitat cultural de la ciutat, especialment del seu baixista Kallan Campbell que s’ha posat al capdavant de la sala alternativa Alphaville de Bushwick a Brooklyn.

(fot Dana Trippe)

La resta son TJ Freda, veu i guitarra, els multi-instrumentistes Jessica Gurewitz i Justin Hrabovsky i el bateria Gabe Camarano. Es van formar l’any 0, i el 2022 van treure el seu debut, Momentary Presence. Ahir va sortir aquest Illuminator a través de Captured Tracks amb el que volen fer incidència sobre el pas del temps i els canvis que inevitablement suposa.

Un any passa en un obrir i tancar d’ulls. Tot va molt ràpid. Illuminator va de la llum que irradia aquest efecte, de que tot passa com a la velocitat de la llum. És un estat de l’ésser. L’àlbum és un reflex de qui som en aquest mateix moment’ comenta TJ Freda. El disc el componen 11 talls que a base de hipnòtiques melodies creen una àmplia panoràmica des de la que entendre que l’important no son les coses efímeres. Adéu Hotel Chelsea.


Sobre aquest Light Runner expliquen: ‘Celebra el triomf de sortir de la foscor, al mateix temps que es reconeix el poder transformador de superar-la’. Van tenir ocasió de fer aquest pas durant la gira europea que van fer l’any passat. ‘Després d’un show a Glasgow, els promotors ens van convidar a una festa underground de jungle/DnB on sonava música dels orígens de bandes com Primal Scream o Massive Attack, i encara ara estem flipant’. S’ha d’estar al tanto. 






           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada