dilluns, 5 d’agost del 2024

ELS PETITS CANVIS SON PODEROSOS

NIGHTSHIFT – “HOMOSAPIEN”

NOU REGISTRE

Quan menys t’ho esperes pot aparèixer un àlbum com aquest que t’enganxa des del minut zero i confirma, encara que en un altre context, la famosa frase del Capità Enciam.

A base d’espontaneïtat creativa, la banda de Glasgow Nightshift es mig re-inventa i dona més brillo a un agitat recorregut. Van debutar el 2020 amb una cassette editada pel segell local Cusp Records. A començaments de 2021 va venir Zöe, el primer per a Trouble In Mind. Més tard van començar les mogudes que van derivar en Made Of The Earth, una compilació llançada el 2022 de temes descartats i coses rares. Per a tancar una etapa i guanyar temps.

(fot Brian Carroll)

David Campbell, cofundador de la banda i Georgia Harris van marxar. Van continuar Eothen Stearn, Andrew Doig i Chris White i es va incorporar Rob Alexander a la bateria. Amb la nova formació, han fet un pas endavant cap a un pop-experimental, inventiu, amb referències que abasten moltes formes, que poden anar de la new wave d’Anna Domino, a l’indie de Deerhunter, tot com si impartissin una classe magistral d’evolució "popera".

El llibret es diu Homosapien, que van començar a gravar l’estiu de l’any passat en el propi local d’assaig de la banda. Inclou 11 temes que van des d’aquest Crystall Ball post-punk que obre el disc, passant pel noise pop de Your Good Self o el pop punk de Crush que el tanca.

Stern explica de la cançó: ‘He de dir que va sorgir de la desesperació de les seqüeles del Brexit. Aquest és un dels molts moviments dantescos que ens porten cap al feixisme. La idea constant de que et penses que anem endavant, però la teva idea d’anar endavant, no és la mateixa que tenen altres persones’. Si, com els crancs, que també es deuen pensar que van endavant.







          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada