divendres, 19 de juliol del 2024

A TRAVÉS DE LES BROMES DEL SUBCONSCIENT

JUHO TOIVONEN – “SISARUSTEN TOISTUVA UNI

NOU REGISTRE

Diuen que la música amanseix les feres. No he fet ni crec que la faci mai la proba. Però si que em venen al cap molts noms de persones amb les que sí que ho provaria: a veure si deixen de fer l’animal.

La música que practica l’artista experimental finlandès Juho Toivonen es correspon al tipus d’obra que omple el buit dels desplaçaments interiors. A més de comandar el molt recomanable segell AKTI Records, fa les seves capbussades cap a mons supraterrenals i n’edita el resultat.

Aquest és el segon disc llançat de manera oficial. Es diu Sisarusten Toistuva Uni que va enregistrar l’any passat amb l’ajut del tècnic de so Samuli Tanner. Va sortir quan encara no feia aquestes calors a través del segell suec Discreet Music, com a continuació del seu debut d’ara fa un any, el sorprenent Kasveille Ja Eläimille.


Improvisacions absolutament austeres, que ens conviden a jugar descobrint sales sonores. Aquest nou àlbum gira en torn a un somni recurrent que ell i sa germana Ida-Sofia van compartir sense saber-ho. Les 8 cançons recorden fets de la infància, sense una narrativa clara, una mica indefinits, però pintats amb colors rics i vius.

Es desenvolupa com una peça pastoral, on l’efecte que li dona de gravació a l’aire lliure, augmenta la sensació esotèrica des d’una perspectiva de tradicions populars. La veritat és que el viatge que suposa la col·locació de l’agulla sobre aquest vinil, fa que no vols que s’acabi mai. 









          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada