divendres, 5 de juliol del 2024

PASSAR PÀGINES... i CONTINUAR

CASSIE RAMONE – “SWEETHEART”

A LA VISTA

És de les darreres representants vives de la perifèria del rock. Als seus 38 anys, suposadament transformada en una bona nena, Cassie Ramone fa una repassada a tot el viscut fins ara.

Fem un resum ràpid: el 2007 a Brooklyn va co-fundar Vivian Girls a la vegada que a finals de la dècada es buscava més feina amb el projecte paral·lel de The Babies amb Kevin Morby. El 2011 Vivian Girls es posen en pausa. Moment que aprofita per treballar en solitari. Treu un parell de discos, The Time Has Come (Loglady – 2014) i Christmas In Reno (Burger Records – 2015). El 2019 les VG es reuneixen i treuen Melody.

Després, el 2020 ja va arribar el papus als EEUU i mentre el món fugia espaordit cap a casa i es tancava, ella explica que s’asseia al porxo del darrera de casa seva i gravava a pèl en el seu mòbil uns primers esbossos. ‘M’agradava seure a les escales del darrera on vivia, beure d’una petaca de licor barato, encendre una petita foguera en una d’aquestes llaunes d’alumini i cantar-me aquests primers esbossos a mi mateixa’ explica Cassie.

Unes idees que van acabar sent les bases per les sessions d’enregistrament a Richmond entre el desembre de 2023 i el març de 2024 del seu tercer àlbum en solitari amb producció de Dylan White. Per guanyar-se la vida, continua treballant com a conductora d’entrega de menjar ràpid. De concerts diu que els darrers quatre anys només n’ha fet dos. El del Minifestival de fa dos anys i un altra de talents mentre feia la rehabilitació. Més directes a la vista, de moment, només els dos de retrobament el setembre, a Los Angeles i a Brooklyn, amb la seva altra banda, The Babies.


Durat el període de l’àlbum de reunió i la creació d’aquest Sweetheart, Cassie va viure la vida amb intensitat. Des de Los Angeles, va tornar a Nova York, va estar treballant en el torn de nit en un magatzem d’Amazon (quin horror!) a Carteret, New Jersey. Va deixar l’alcohol (treballant per Amazon té doble mèrit). Es va deixar fer les típiques fotos de front i de perfil, abans de passar les següents 24 hores entre reixes. Es va posar a estudiar, es va treure un certificat i es va comprometre. Tot això surt reflectit en el disc, així com el sentiment de nostàlgia pels viatges familiars de quan era petita i els primers descobriments musicals. Molt de tall per a les onze cançons del disc. Però se n’ha sortit.


Fins el setembre no hi haurà el llançament en vinil, però es pot escoltar sencer en el vídeo que ha enregistrat i que també ha editat en VHS







       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada