dimecres, 10 de juliol del 2024

CAT POWER SINGS DYLAN ’66

CAT POWER SINGS DYLAN ’66

DT. 09 JULIOL’24

POBLE ESPANYOL DE MONTJUÏC - BCN

ASSISTÈNCIES

Ahir vam agafar la VISA i ens vam posar la vacuna del tètanus per poder assistir a un d’aquest festivals de dubtosa moralitat. No ens volíem perdre l’actuació d’una de les grans dames de la música.

El concert de Cat Power dins de l’Alma Festival Barcelonaper presentar el seu disc en directe de l’any passat enregistrat al Royal Albert Halla nosaltres ni se’ns passa pel cap comparar-lo amb la futilesa dels concerts de “bandes tribut” com ha fet algun cronista. Un ésser com Chan Marshall, apassionada i tot amor, per a qualsevol músic a qui ella se li passi pel cap homenatjar, és un regal. No destacarem cap de les versions. Totes elles plenes de matisos, esplèndidament reconvertides en el seu propi estil, ja de per si sublim, amb les que mostrava la grandesa d’aquelles composicions i del seu autor.

Va començar casi puntual amb la primera part acústica acompanyada de les delicades notes de la guitarra de Henry Munson i l’harmònica d’Aaron Embry convertint la plaça en una cerimònia iniciàtica. Desprès va venir la segona part, l’endollada, amb una banda de sis membres amb la que vam poder imaginar-nos què havia de passar aquell 1966 a l’escenari del Manchester Free Trade Hall.

Una estona abans, Riders Of The Canyon amb Joana Serrat al davant, va omplir l’escenari de l’Espai Village, re-matant la sensació d’estar a la terrassa d’un hotel per a guiris.

La mitja d’edat, 50 anys. La gent jove hauria de deixar d’escoltar el reggaeton abans no els hi acabi de fondre el cervell.

L’accés de periodistes gràfics estava vetada. De temperatura s'estava bé.

BCN, dt. 09 juliol 2024



          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada