dimecres, 24 de juliol del 2024

EMPAITANT SOMNIS

MERCE LEMON – “WATCH ME DRIVE THEM DOGS WILD”

A LA VISTA

Diu que és un àlbum sorgit de la recerca de respostes, aquelles que han estat allà enterrades tot el temps. D’aquest retrobament, amarat del fluir de la terra, brota Watch Me Drive Them Dogs Wild.

La compositora establerta a Pittsburgh, Merce Lemon, treurà el seu tercer àlbum, via Darling Recordings a finals de setembre, continuació de Moonth (Safe In The Rain Records – 2020) farcit de imatges camperoles, ocells, flors i papallones, el seu nou hàbitat després de deixar un àtic poc saludable. La seva vida va canviar de soca-rel amb el corrector disciplinari de principis de la dècada (no, si encara els hi haurem de donar les gràcies). Es va posar a treballar la terra i feia vivac. ‘Vaig aprendre molt de plantes i agricultura. Escrivia per a mi, i durant aquells dies, simple i lentament, vaig acumular unes quantes cançons’.

(fot Mars Johnson)

Segurament va recuperar també els seus anys d’infantesa al sud d’Oakland. La família formava part d’una comunitat d’artistes, que passaven tot el temps junts. ‘L’art era una cosa permanent i la música era per tot arreu’ comenta la músic. ‘També es veritat que poques vegades anàvem vestits’ afegeix. Els seus pares acollien a artistes que estaven de gira. Una convidada habitual era Kimya Dawson de The Moldy Peaches, amb qui pujava a l’escenari sempre que passaven per la ciutat.

Acompanyada de la seva actual banda formada per Reid Magette (guitarra), Ben Brody (baix) i Pat Coyle (bateria), ha compartit un primer senzill, aquest Backyard Lover, una balada amb un gemegós pedal steel i una guitarra punxant entrellaçats en un clímax rock final a lo Crazy Horse, de la que comenta: ‘Moltes de les meves cançons estan commogudes per la mort i l’exploren, concretament a partir de la pèrdua que vaig experimentar de la meva millor amiga quan tenia 15 anys’. El vídeo està filmat per son pare, Greg Pierce, col·leccionista i arxivista de filmacions documentals, en pel·lícula de 16mm.



Merce Lemon, el març passat va ser escollida per tocar en el SXSW Music Festival Showcasing Artists 2024 d’Austin. A través d'un comunicat va dir: ‘Em nego a ser publicitat gratuïta per a un esdeveniment que està directament relacionat amb el genocidi del poble palestí per part d’Israel i el suport nord-americà’... i va marxar. 










         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada