dimarts, 9 de juliol del 2024

LES DUES CARES DE LA MONEDA

PARTY DOZEN – “CRIME IN AUSTRALIA”

A LA VISTA

El duo de noise-rock de Sydney Party Dozen, tenen apunt el seu quart àlbum. Dividit en dues parts, ens dóna l’oportunitat d'escoltar-los en el seu costat més digerible.

Kirsty Tickle (saxo) i Jonathan Boulet (bateria) presenten Crime In Australia, que sortirà la primera setmana de setembre via el seu propi segell, GRUPO, i Temporary Residence Ltd. Un disc que han enregistrat i mesclat ells mateixos en el seu estudi de Marrickville. Boulet explica: ‘Marrickville, els anys 60 i 70 era un famós niu de violència. Si robaven un cotxe o algu desapareixia, el buscaven aquí. Però ara la zona s’ha aburgesat i a poc a poc, els carrers que abans eren plens de magatzems, han estat substituïts per blocs d’apartaments amb palmeres’.

(fot Roger Deckker)

Inspirat en aquest fet, Crime In Australia té aquestes dues parts. ‘Vam començar a treballar en el disc sense tenir cap idea al cap. A mida que anàvem avançant, veiem que s’assemblava a una banda sonora d’una antiga sèrie policial de televisió. El tema del crim es va fer evident. Així és com el disc es troba dividit. La primera mitat és “ordre” on hi ha les cançons més digeribles, mentre que la segona mitat, és “desordre”, on la música es torna més il·legal, agitada i sorollosa’ segons explica la parella. ‘Un costat amigable i un de viciós. Com si tots fóssim part d’una organització criminal’.

Han avançat dos temes, Wake In Might i aquest The Big Man Upstairs, que és del costat tranquil. El vídeo que l’acompanya, utilitza imatges documentals per explicar la història de Joh Bjelke-Petersen, el dictador hillbilly que va governar Queensland durant dues dècades. Comenten sobre la cançó: ‘És una història increïble plena de corrupció i set de poder que resulta lamentablement rellevant per l’estat en que es troba el món encara actualment’.











          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada