dimecres, 3 de juliol del 2024

ESGOTAMENT PRODUCTIU

MOON DIAGRAMS – “CEMETERY CLASSICS”

NOU REGISTRE

En qualsevol moment pots sentir que alguna cosa et trasbalsa. A la platja, a l’autobus... o a Tokio després de tancar una gira.

El co-fundador i bateria de Deerhunter, Moses Archuleta, va començar amb el seu projecte d’electrònica Moon Diagrams la segona meitat de la dècada passada. Va debutar amb Lifetime Of Love (Sonic Cathedral – 2017) que va continuar amb el mini-LP Trappy Bats (Geographic North – 2019).

Es trobava a Tokio. Acabaven una gira amb Deerhunter i Archuleta va decidir quedar-se per gaudir de les pulsacions de la ciutat. El resultat d’aquell impuls ha acabat amb aquest Cemetery Classics que ha sortit fa 10 dies via Sonic Cathedral i el segell d’Angus Andrew (Liars) No Gold.


Potser és un àlbum menys collage que l’anterior i més de cançons. Canta i toca la majoria d’instruments, però inclou una muntanya de interessants col·laboracions. La veu d’Anastasia Coope, les guitarres de Patrick Flegel (Women, Cindy Lee) i la de Josh Diamond (Gang Gang Dance), i els teclats i bateria de James Ford (productor d’Arctic Monkeys), que també va mesclar l’àlbum:

James i jo vam estar parlant sobre el so industrial i els experiments amb cintes que es feien en algunes gravacions de Faust i l’atractiu rudimentari (nota de TdP: què voldrà dir amb això?) del primer disc de Daft Punk. També pensava en les escultures de Richard Serra i coses així, mentre tractava de crear música que ocupés espai... és l’oposat a un disc de cementiri. Cançons per portar al més enllà’ comenta ArchuletaI tot això en acabar una gira. 







           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada