dilluns, 29 de juliol del 2024

EL SYD BARRETT PINTOR

ART – INSTAL·LACIONS – DISSENY


Demà, a les 10:00am la que suposadament és la primera pintura de Syd Barrett, tindrà nou propietari.

És suposadament perquè n’hi va haver moltes abans, però totes eren destruïdes pel mateix Barrett un cop acabades. Aquesta, fins demà, és propietat de Brian Wernham que la va adquirir en la subhasta benèfica organitzada el 2006 per la germana del músic, Rosemary, amb la resta de pertinences, així que va morir son germà.

L’obra, titulada Dried Flowers, la va realitzar a casa seva a Cambridge el 1963. Està realitzada amb pastel i aquarel·la i sortirà per un preu inicial d’entre 6.000 i 8.000 lliures a través de la casa Thomson Roddick Callan.



En una entrevista del 1971 al Melody Maker Barrett va explicar: ‘Sí, soc pintor, em vaig formar com a pintor... sembla que he passat menys temps pintant del que hauria d’haver passat... podria haver estat un alliberament si la pintura m’hagués absorbit’. Encara que també, malgrat buscar un cert reconeixement amb l’art, totes les sensacions i el que no son sensacions, que li oferia tocar a llocs com l’UFO i espais similars de l’època amb Pink Floyd, acompanyat del seu fulminant èxit, va decantar la balança cap a on la va decantar.

Millor que hagués escollit la música i així que no ens haguem perdut tot el que va ser capaç de fer? O millor que hagués escollit a temps la pintura  i així potser hauria viscut una vida diferent sent un pintor influent? Syd Barrett va traspassar amb 60 anys el juliol de 2006 i amb ell es va acabar qualsevol nou documental explicant el què no cal. Qui compri la pintura, que busqui una bona paret i l’observi.



       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada