dimarts, 16 de juliol del 2024

ESCRIURE AMB PAUTA

CROCHE – “SONGS OF THE RED DRAGON”

NOU REGISTRE

L’artista i productora franco-canadenca Gabrielle Desjean, té una faceta musical no massa coneguda. Es diu Croche i amb ella dibuixa i desdibuixa, cançons fràgils sobre amors complicats en nits caloroses.

És un àlbum que ressona a vuitantes, mentre som tranquil·lament asseguts prenent un te amb molt de gel. Set talls que van des d’aquell synth-pop anglès sofisticat, fins al R&B elegant de les dives post-colonials.

Obre el disc Lying Down, una cançó amb una percussió sintetitzada perfecta per veure la sortida del sol quan encara no has posat el cap al coixí. Amb Red Dragon, unes juganeres notes de sintetitzador es fonen amb els malabarismes de la seva veu a ritme post-modern i amb I Am Stone ens reporta a aromes house/lounge abans no som engolits per Aliens Calling i la seva epifania acústica.




Aquest mini-àlbum segueix al seu debut de 2019 més experimental, Lick, amb el que va donar el salt a les orelles més perfumades. Songs Of The Red Dragon, que ha sortit via el segell parisenc Fondation Petya Sasser Rike, el va escriure i enregistrar en diferents espais, garatges en suburbis estranys, granges normandes del segle XVII abandonades de ciutats com Ivry, Marsella o Montreal i sempre amb tecnologia domèstica portàtil. Música pautada per dibuixar i desdibuixar les realitats mitificades. 








          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada