dissabte, 29 de gener del 2022

BILL CALLAHAN & BONNIE ‘PRINCE’ BILLY, ENTREGUEN UN IMPECABLE POM DE CANÇONS

NOU REGISTRE – COMPILACIÓ

A part de la curiositat i la distracció que et pot comportar entretenir-te en anar llegint i buscant informació sobre cada cançó, aquest doble àlbum és realment espectacular.

La varietat de versions que hi trobem, denota la devoció per tot l’espectre musical – del catàleg Drag City – per part dels dos protagonistes. Abans d’arribar a finals de 2020, Bill Callahan i Bonnie “Prince” Billy, van fer una versió del tema de 1967 Blackness Of The Night de Cat Stevens. S’ho van passar be i van decidir fer-ne alguna més durant un temps relativament curt, buscant gent del segell i anar-les editant. Fins avui hi ha hagut un degoteig d’entregues.

Bill Callahan

Bonnie “Prince” Billy

Al final, el divertiment ha acabat en forma de compilació en un doble disc, aquest Blind Date Party. La idea consistia en que Callahan i Will Oldham seleccionaven les cançons i els hi enviaven als contribuïdors, sense cap instrucció ni condició prèvia, i aquests la retornaven als seus padrins que l’acabaven de guarnir.


Comencen amb la que va provocar l’invent, Blackness Of The Night que comparteixen amb la music experimental Azita Youssefi. Menció especial per I’ve Made Up My Mind de Dave Rich, interpretada per Alasdair Roberts acompanyat per Cheyenne Mize. L’entremaliada Wish You Were Gay per part del Microdisney/High Llamas Sean O’Hagan i la seva filla Livvy.

Sean i Livvy O’Hagan

El tema de Lou Reed inclòs en el Legendary Hearts, Rooftop Garden, convertit en una mena de peça tradicional folk. El clàssic de Steely Dan Deacon Blues amb un preciós vídeo dirigit per Michael Tully. La tremenda interpretació de Sea Song de Robert Wyatt amb el llegendari músic australià Mick Turner (Dirty Three). Ben Chasny (Six Organs Of Admittance) li busca les pessigolles a una de les cares de ‘Prince’ Billy, amb Arise, Therefore pertanyent a l’etapa Palace. I una de les darreres, The Wild Kindness del tristament desaparegut David Berman (Silver Jews, Purple Mountains), cantat per tota la colla. Poques vegades un recull de versions dona per sucar-hi tant de pa.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada