divendres, 7 de gener del 2022

NEAL FRANCIS, NO TE UN PÈL DE XIMPLE

NOU REGISTRE

Neal Francis és un paio afortunat. S’agafa les coses amb filosofia, encara que també diu que li costa lo seu. Però, ejem... no tothom s’ha pogut instal·lar en una església abandonada durant això de l’epidemia... i amb la novia!

In Plain Sight, que ha sortit via ATO Records, és el resultat d’aquest tancament. És el segon disc del music de Chicago, amb el que ens retrobem després de Changes (Karma Chief Records – 2019). Instal·lat a l’esglesia de St. Peter, va anar escrivint cançons, ‘sobre honestedat i resilencia’, nou de les quals son les que han acabat en el disc. 

(fot Barry Brecheisen)

Quan les autoritats ja no acollonien tant, va poder reunir a una banda per l’enregistrament. Eren Kellen Boersma (guitarra), Mike Starr (baix) i Collin O’Brien. Van acondicionar la sacristia com estudi i el van gravar tot en analògic. Nou temes descendents directes del rock i el soul. Herència dels pares, explica: ‘Quan anava a la universitat de Northwestern, amb 8 anys, ma mare, per recomanació d’una professora, em va portar a una classe magistral i l’home em va veure tocar alguna cosa de blues. I em va dir: ‘Oh, hauries d’escoltar a Otis Spann i a Dr.John. Em van comprar alguns CD’s i el meu pare va treure alguns discos vells de la seva col·lecció’. De fet, ell parla del Professor Longhair com una de les seves influències. Al final, en el disc, s’hi pot veure una barreja de influències que passen per estils diversos. El soul hi domina, però també el R&B i el funk. Meravellosos exemples en son Can’t Stop The Rain, Say Your Prayers o aquest Alameda Apartments.

Tenia tota l’esglesia per a mi. Totes les sales on assaja el cor. Pianos per tot arreu. Una sala de beques amb un escenari, on amb la banda vam gravar un directe’... Segur que ja estar desitjant un nou tancament. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada