dissabte, 15 de gener del 2022

NOSFERATU, 100 ANYS DEL DE MURNAU

ANIVERSARI

L’univers dels guarniments relatius a les coses desconegudes i que provoquen esverament general, tenen el seu racó en l’espectre musical.

Aquest any es commemora el centenari de l’estrena de la meravellosa pel·lícula de F.W. Murnau, Nosferatu, l’obra mestra de l’expressionisme alemany i referent cultural en molts àmbits. 


En el musical, tant de refiló com directament als ulls, hi te la seva particular visió dels fets. Sense anar més lluny, esmentant alguns exemple dels centenars que podriem trobar, fa la seva aparició en la banda anglesa Bauhaus i els seu himne Bela Lugosi’s Dead, amb The Misfits amb Vampira, o la glamurosa i impagable imatge de Poison Ivy i Lux Interior dels Cramps. No serem desconsiderades i anomenarem també els xous que protagonitzava un jove i esverat Alice Cooper.  

Lluny d’on ens trobem, a Austin, al festival que celebren cada any, el “Nosferatu”, per on passen bandes de discurs proper al mestre immortal, aquest 2022, el dediquen al que va protagonitzar Max Schreck fa 100 anys. Es celebra del 4 al 6 de març i hi passaran gent com els llegendaris 45 Grave o The Haxans. Quina millor manera de celebrar l’onomàstica que movent-se al so d’allò que no mor mai?


(45 Grave – 1981 – fot Edward Colver)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada