diumenge, 23 de gener del 2022

PARLAR D’HERÈNCIES, o EL CONTE DE L’ENFADÓS

INSISTÈNCIES

Els hereus de l' "Experience" ho tornen a provar.

1. Jimi Hendrix va traspassar el setembre de 1970, quedant son pare com hereu legítim. Es veu que l’home, ben o mal assessorat, va crear un societat amb Janie, germana de Jimi, l’Experience Hendrix, LLC qui des de 2002, quan va morir el vell, la dirigeix, juntament amb Sony Music Entertainment.

2. Per altra banda, hi havia Noel Redding i Mitch Mitchell, baix i bateria. El primer, va morir el 2003, deixant el que tenia a la seva parella, Deborah McNaughton, qui ho va passar a unes germanes. Mitchell, un cop mort el 2008, va passar el tema a una filla, Aysha.

3. Abans d’acabar l’any, Lawrence Abramson, l’advocat de la part dels músics que ja no hi son, va enviar una carta a Sony, en la que els hi deia que no es fessin el longuis i que estaven en deute amb els hereus d’aquests, per aproximadament 3 mil milions de reproduccions de les cançons de la Jimi Hendrix Experience.

4. Aquest dimarts 18, Dorothy Weber, l’advocada de l’Experience Hendrix, LLC i Sony Music, contra-atacava amb una demanda presentada en el Tribunal del Districte Sud de Nova York, on al·lega que els dos ex-companys de Hendrix, no tenen cap dret a demanar res sobre els drets d’autor. Assegura que tots dos musics havien signat les respectives renuncies. Especifica que Redding va signar un document l’abril de 1973 i Mitchell el setembre de 1974, alliberant als hereus de Hendrix de qualsevol reclamació legal i acordant no demandar-los, sent compensats per tal cosa.

5. Els hereus ‘pobres’ diuen que de tot això fa molt de temps i que ells no hi eren. Mentre que els hereus ‘rics’ diuen que ni parlar-ne i que el document no te caducitat. ‘Qualsevol reclamació arriba molt tard’, va dir Weber, l’advocada dels ’rics’.

El dels ‘pobres’ ha fet constar que ‘ambdós musics van morir en una relativa pobresa, sense haver rebut mai una veritable suma pels drets sobre les obres, actuacions o com a membres fundadors de l’Experience’.

6. El no ja el tenen, i per provar-ho de tant en tant, com es veu que passa, no es perd res. Be, a part de la clatellada de la minuta de l’advocat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada