dimecres, 26 de gener del 2022

METHYL ETHEL S’HO AGAFA PROU BE

NOU REGISTRE

L’australià Jake Webb, amb el sobrenom de Methyl Ethel, s’ha erigit en una de les lluminàries del pop intel·lectual trenca-pistes d’aquesta dècada.

Està presentant el que és el seu quart àlbum, Are You Haunted?, pregunta que llança a l’aire. Per cert, un aire contaminat de virus i pol·lució, malgrat vacunes i restriccions, que ens augura una mort lenta i anguniosa. Sobre el títol de l’àlbum, Webb comenta: ‘Existeixen records del nostre 'jo' passat, en forma d’esperits. De generacions passades de les que amb les seves accions, èxits i fracassos, ens donen forma’.

El disc consta de nou cançons entre les que hi ha els singles Neon Cheap, Matters i aquest absorvent Proof en el que s’acompanya de la veu de l’ex-membre de la banda, Stella Donnelly. ‘És una cançó sobre realitat i cinema’, continua explicant ell mateix, ‘una reflexió sobre la realitat que ha quedat, la de l’era post-Trump, post-crisi climàtica, post-còvid, en la que la ciència es troba cara a cara en l’àmbit del discurs públic’. Sobre el vídeo que l’acompanya, diu que ‘està inspirat en el cinema expressionista alemany i sobre el simbolisme del pensament en blanc i negre i la fluïdesa de “la veritat” ’. Clar que sí! És que tot això, amb alegria, passa molt millor, caram. Al carrer a partir de mig febrer, via el seu nou segell, Future Classic.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada