dimecres, 5 de gener del 2022

EL FILL DE MADONNA, COMENÇA A TREURE-LI EL SUC

XAFARDERIES

Ja hi tornem a ser. Fill de famós que sap pintar. Se li fa cas perquè és qui és, o realment perquè el seu treball és bo? La resposta és molt fàcil. Però els humans som com som en fer-li cas. Jo la primera.

Aquests dies es parla de que Rocco Ritchie, fill de la cantant Madonna i el seu segon marit Guy Ritchie, és qui està al darrera del pseudònim Rhed. Pseudònim que fins ara ha utilitzat un pintor per vendre les seves pintures en una galeria de Londres. Actualment el nen te 21 anys i la polèmica està servida sobre si ven només perquè sa mare és la reina del pop, o no. És evident. De la mateixa manera que Doris Malfeito, la difunta senyora del difunt Macià Alavedra, venia els seus quadres pel fet de ser la senyora de l’influent ex-conseller d’economia. No per altre cosa.

El porta la galeria de Chelsea Tanya Baxter Contemporany des de 2018 i segons ells ‘els seus subjectes tenen tensió psicològica que equilibra pintant figures que planen en el mig del llenç, sovint, en un context abstracte monocromàtic’. Per altre banda hi ha la crítica especialitzada, com la de Jonathan Jones de The Guardian que diu: ‘Les seves pintures son esforços maldestres d’adolescent, sense cap signe d’originalitat o vigor. Naturalment això no vol dir que no es converteixi en un millor artista amb el temps. Pintar requereix treball. Per tant, em sembla una llàstima que Rhed hagi sigut posat a la vista del públic, quan ara mateix encara està verd. Les taques que fa son d’un afeccionat que vol imitar a Picasso o Modigliani’. Tanya Baxter contra-ataca dient que la seves inspiracions son Lucian Freud o Bacon. Hi ha qui diu que va per ser el nou Basquiat o Banksy, sobre lo que Jones ha dit que ‘per ser honest, l’únic carrer que em recorda és King’s Road, on aquest tipus d’art dolent, segurament es vendrà a tontos elegants’. Els imports no m’han quedat clars, però son tots de cinc xifres mínim. Actualment el noi estudia a la Central Saint Martins – University Of The Arts London.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada