dimarts, 25 de gener del 2022

SONIC YOUTH, RARESES A LA VISTA

ALTRES REGISTRES

Sonic Youth mantenen el seu status de culte com no pot ser d’altre manera. El seu pas per la història de la música no es va acabar el 2011 amb la dissolució de la banda. Allò va ser tan sols un episodi més.

Editant música cadascú pel seu compte o descobrint-nos gravacions inèdites de l’etapa quartet, encara ens poden donar moltes satisfaccions. Moore també ha explicat que està treballant en un llibre sobre la història de la banda. Ara han anunciat el llançament d’un àlbum amb cinc cançons enregistrades entre els anys 2000 i 2010. No son inèdites, han aparegut en alguna cinta i boxset, però que les concentrin en un sol disc, també s’agraeix. Els temes son de diverses circumstàncies creatives. Basement Contender i Machine, es van generar a la sala d’assajos de Northampton en el transcurs de les sessions de The Eternal (2009). In & Out correspon a un episodi a Pomona, CA. I Out & In, a Echo Canyon NJ, amb Jim O’Rourke, que també apareix a Social Static.

Steve Shelley ha explicat que la màgia que apareix per atzar, aquella que no controles, és la que a vegades també es pot produir fora dels escenaris i en sessions concretes: ‘Aquesta màgia, no sempre sorgeix quan t’agradaria que aparegués. En canvi, a vegades pot quedar atrapada en petits moments específics durant una proba de so, quan menys t’ho esperes’. Ho acaba de definir, explicant com va sorgir aquest primer tema que han compartit, In & Out: ‘La cançó va néixer d’una situació així: durant la prova de so a Pomona, en el Fox Theater el 2010. Kim i jo estàvem esperant a que arribés tothom i les probes de so es van convertir en una sessió de improvisació, que es va convertir en un tall’.

A finals de l’any passat van llançar Play The New York Dolls, un split amb The Pastels. També estan posats en editar alguns antics concerts. També estan involucrats en les campanyes pro-avortament a l’estat de Texas. In/Out/In surt sobre el 18 de marc, via el segell Three Lobed Recordings.



 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada